ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Προορισμός σε μικρή απόσταση δυτικά της Θεσσαλονίκης όπου μπορούμε να επισκεφτούμε την αρχαία Πέλλα και τους Μακεδονικούς τάφους της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου.

Η Πέλλα ήταν η πρώτη Μακεδονική πρωτεύουσα, καθώς και η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα επισκεφθούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της αρχαίας ιστορίας στην Ελλάδα.

Στην Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο με το εκτεταμένο Μακεδονικό αρχαιολογικό χώρο, μια εξαιρετική συλλογή από μάρμαρα, μωσαϊκά και αγαλματίδια από τερακότα που ανακαλύφθηκαν εδώ.

Στην Βεργίνα, θα επισκευτούμε τα πιο σημαντικά λείψανα του Παλατιού του Βασιλείου της Μακεδονίας, που είναι πλούσια διακοσμημένο με ψηφιδωτά και ζωγραφισμένα γύψινα καθώς και το νεκροταφείο με περισσότερους από 300 τύμβους, μερικοί από τους οποίους χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα π.Χ.

Ένας από τους βασιλικούς τάφους ταυτίζεται με εκείνον του Φιλίππου ΙΙ, ο οποίος κατέκτησε όλες τις ελληνικές πόλεις, ανοίγοντας το δρόμο για το γιο του, τον Αλέξανδρο και την επέκταση του ελληνιστικού κόσμου.

Παραλαβή από οποιοδήποτε σημείο της βόρειας Ελλάδας, μετάβαση στην αρχαία Πέλλα, στους Μακεδονικούς Τάφους, στη Βεργίνα και επιστροφή πάλι πίσω.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:

ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

1 ώρα και 10 λεπτά

ΑΠΟΣΤΑΣΗ:

63 km

ΑΞΙΑ ΝΑΥΛΟΥ:

88,00 €

Σημείωση: Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες: